MUISTIJÄLKI

Muistijälki - Identtisten kaksosten muistelmat

Kirjaa tehtäessä on ollut kirjoittajille huikea yllätys, miten identtisten kaksosten muistikuvat ja kertomukset poikkeavat toisistaan.

Lue jos et usko!

Kaksi lasta, joilla on sama perimä, kohtaavat lukuisia kokemustilanteita, joissa ympäristö ja olosuhteet ovat molemmille täysin samanlaiset: kokemustilanteissa ympärillä samat ihmiset ja olosuhteet. Mutta muistavatko identtiset kaksoset kokemansa lapsuuden tapahtumat ja tilanteet samalla tavalla?

Kaksosten yhteinen kokemustilanne voi aiheuttaa vain kaksoselle A traumaattisen kokemuksen, kun taas kaksoselle B sama kokemustilanne on tylsä ja turvallinen.

Tai kaksosten yhteisestä kokemustilanteesta saattaa muodostua tärkeä itsetuntoa kohentava kokemus kaksoselle B ja kaksoselle A sama kokemus on täysin yhdentekevä.

Lapsuuden kokemustilanteilla on huikea vaikutus ihmisen elämän sisältöön. Kasvatuksen näkövinkkelistä voi kasvattajien ja aikuisten ihmisten hämmentävän pienillä signaaleilla olla dramaattinen vaikutus.

Tätä kirjaa kirjoittaessa tulimme vakuuttuneiksi, että tylsät, turvalliset ja yhdentekevät kokemustilanteet katoavat aktiivisesta muistista.

Muistelmissa ajankuvaukset 1960-luvulta ja 1970-luvulta ovat herkullisen yhteneväiset.

Mutta identtisillä kaksosilla on lapsuuden kokemustilanteista hyvin erilaiset muistijäljet


Tuotetunnus: 9789526505107
EAN-koodi: 9789526505107
Nimeke: Muistijälki
Tekijät: Suominen, Jyrki / Kirjoittaja Suominen, Jouni / Kirjoittaja
Kustantaja: Master-Operative in Turku Oy / Gs-Mo-Production